Ruimtelijke afzuiging lasrook

Volgens de praktijkrichtlijn lassen ( 5x beter) is het verplicht altijd een vorm van ruimte ventilatie toe te passen. Ook wanneer bronafzuiging geen optie is gaat de voorkeur uit naar het reinigen van de lucht d.m.v. ventilatiesystemen in combinatie met persoonlijke bescherming (PBM’s). Met deze systemen word de met lasrook vervuilde lucht weggenomen en/of gefilterd

Push Pull System

Push-Pull systeem

Een Push – Pull systeem bestaat uit een zuig- en blaasleiding voorzien van nozzels, roosters en een filterunit.
De blaasleiding brengt gefilterde lucht in de hal. De lucht wordt door de nozzels uitgeblazen. Hierdoor ontstaat een laminaire luchtstroom richting de zuigzijde. De lasrookdeken wordt op deze manier naar de zuigroosters verplaatst en gefilterd. Met dit systeem wordt warmte in de hal niet afgevoerd waardoor het energieverbruik van de verwarming beperkt blijft.
De verversing van de lucht word gedaan door een percentage van de lucht naar buiten af te blazen dit is om indikking van de lucht te voorkomen.

Neem contact op voor meer informatie.

Opmeng Systeem

Opmeng systeem.

Een opmengsysteem bestaat uit een filterunit met “diffuser”. De “diffuser” is voorzien van nozzels met een zeer grote worp. De gefilterde lucht wordt door de nozzels uitgeblazen en brengen een zeer grote hoeveelheid lucht in beweging. De schone lucht mengt op met de lasrook. De opgemengde lucht wordt vervolgens aangezogen door de filterinstallatie en gereinigd. Met dit systeem wordt warmte in de hal niet afgevoerd waardoor het energieverbruik van de verwarming beperkt blijft.De verversing van de lucht word gedaan door een percentage van de lucht naar buiten af te blazen dit is om indikking van de lucht te voorkomen.

Neem contact op voor meer informatie.

Dakventilator

Dak/ Wand ventilator.

Dak/ wand ventilatoren zijn een voordelige oplossing om aan de verplichte ruimteventilatie te voldoen. We passen ook dak/wand ventilatoren toe als ondersteuning van bovenstaande systemen. Speciaal wanneer er een bovenloop kraan in de hal aanwezig is. Door deze ventilatoren op een leiding aan te sluiten kunnen we ook een ongefilterd Push-Pull systeem realiseren.

Neem contact op voor meer informatie.

Wilt u graag advies bij het aanpakken van lasrook neem dan contact met ons op.