Metron B.V.

metron B.V.Metron grafiet stofafzuiging

Metron B.V. in Amsterdam produceert matrijzen voor het spuitgieten van plastic onderdelen. Voor het maken van deze matrijzen gebruikt Metron grafiet electroden welke op een CNC bewerkingscentrum gevreesd worden. Tijdens deze bewerking komt grote hoeveelheden grafietstof vrij. Dit stof zorgt voor vervuiling van de werkplaats en veroorzaakt storing aan elektrische apparaten doordat het stroom geleid.

C-Techniek heeft de oplossing aangedragen in de vorm van een SM-2200 afzuigunit. Deze afzuiginstallatie is compact gebouwd en heeft toch een grote stofopvangcapaciteit. De hele cabine van het bewerkingscentrum wordt in onderdruk gehouden en stof wordt direct bij de bron weggezogen. Zo blijft het zicht op het werkstuk behouden, de omgeving schoongehouden en elektrische apparaten beschermd tegen het grafietstof.