Duijnisveld paprika’s

duijnisveldDuijnisveld paprika’s

De firma Duijnisveld in Nieuwveen heeft door Berg Hortimotive alle AGV oogstwagens laten vervangen. Tijdens het oogsten van de paprika’s valt er veel blad op de zijkant van de karretjes. Het kost de werknemers van Duijnisveld elke dag veel tijd om de karretjes schoon te maken en zorgde voor veel ergernis. Via Berg Hortimotive is Duinisveld met C-Techniek in contact gebracht. Uiteindelijk is er voor gekozen om een afzuigsysteem met een cycloonafscheider te plaatsen met zuigmondjes aan weerszijden van de inrijopening van het weeg en losstation. De bladeren en kleine paprika’s worden opgezogen en met behulp van een doorvalschuif onder de cycloon in een opvangbak gedeponeerd. Als bijkomend voordeel hebben we een extra aansluiting gecreëerd waar met behulp van een slang en een zuig-hulpstuk de vloer en de machines kunnen worden schoon gezogen.